Het Museumplein was in de jaren 90 een drukke weg waar niet veel meer gebeurde dan  parkerende touringcars die touristen uitbraakten. Het was voor Amsterdam dan ook een ‘offer they couldn’t refuse’ toen Frank Messmann de twee ramps uit het voormalige Powell warehouse wilde verkopen voor 1 gulden (soort van euro). Toen de vert en de miniramp eenmaal op het Museumplein stonden gaf dit de skatescene en het plein een enorme impuls. Voortaan kon je gewoon midden in de stad rippen op de stalen ramps! Er was eigenlijk altijd wel iemand  op het Museumplein aan het skaten en het werd voor veel skaters de eerste plek om met elkaar af te spreken om daarvandaan de stad in te gaan. Team Pain had de ramps met een houten frame gebouwd omdat ze voor in het Powell warehouse waren bedoeld en niet voor in de buitenlucht. Door de jaren heen gingen de rijplaten dan ook steeds losser zitten en begon de baan steeds meer te lijden onder de weersinvloeden.Museumplein 1994
Nog voor de grote herinrichting van het Museumplein werden de twee skatebanen daarom verwijderd. Omdat het zo’n enorm populaire plek was geworden beloofde stadsdeel OudZuid na de herinrichting opnieuw een mooie skatebaan te plaatsen op het plein. Helaas maakte het stadsdeel geen gebruik van alle aanwezige kennis bij de Amsterdamse skaters en plaatste ze in 1999 een roestvrijstalen skatebaan die was gemaakt door een bedrijf wat helemaal geen verstand heeft van skateramps. Het resultaat was een kostbare vergissing die nog zeker 8 jaar lang het Museumplein heeft ontsierd zonder dat de baan werd gebruikt waar die voor gemaakt was…

In de jaren ’90 was skateboarden nog niet zo groot als het nu is en daarom waren er ook niet zoveel wedstrijden als vandaag de dag. Tussen de Engelse Radlands wedstrijd en het Duitse ‘wereldkampioenschap’ in Munster kwamen alle Amerikaanse pro’s naar Amsterdam om hier van de stad te genieten. Met hulp van Rodolfo’s werden de ramps een beetje opgeknapt en werden er spontane demo’s gegeven door iedereen die maar wilde komen rippen. Goeie actie want ’s wereld beste skaters trakteerden iedereen op onvergetelijke sessie’s!