Wie al een tijdje in Amsterdam rondskate kan zich de NDSM miniramp nog wel herinneren. Nog voordat Skatepark Amsterdam bestond gingen initiatiefnemers Michael Groenewegen en Harald Becker aan de slag om een miniramp te bouwen. Deze miniramp groeide en groeide en binnen de kortste keren stond er een minipool die volgens velen de fijnste miniramp was die ze ooit hadden geskate.
NDSM ramp 2002 2003

De combinatie van een mellow miniramp met een hip, eindeloze coping en bowled corners betekende dat je zo hard als je maar durfde door de baan kon skaten. Wanneer je door de corners heen knalde ratelden de platen als een mitrailleur en kon je eindeloos lang grinden of sliden of boven de baan uit vliegen. Zoveel legendarische sessie’s in deze baan…

Dat deze vorm lekker skate daar zijn wel meer mensen achter, kijk deze gasten in Polen maar even. Nog altijd denken veel mensen bij Polen aan louche types, goedkope vodka en bouwvallige rommel en eerlijk waar deze edit stelt niet zoveel voor, ook volgens de makers. Deze minipool in Zakopane daarentegen ziet er picobello uit! Krijg er spontaan een beetje heimwee naar de NDSM ramp van…

Zakopane Bowl | fast poor edit from CHAOS films on Vimeo.