De Tony Hawk Foundation is de organisatie die Tony Hawk heeft opgericht om de bouw van skateparks in Amerika te promoten. De beste man heeft door de jaren heen aardig geboerd en wil op deze manier iets terugdoen voor het skateboarden. Liev! Maar dan wil hij natuurlijk wel waar voor zijn geld krijgen. En dat mag best want echt leuke projecten kunnen maar liefst USD 25.000,- van de man krijgen en daarom heeft hij onderstaande checklist gemaakt. Zo weet hij zeker dat het geld tot een goed skatepark leidt.

Let u vooral op punt 1 beste websitebezoekert, Tony Hawk wil alléén financieel bijdragen aan de bouw van een openbaar skatepark in Amerika wanneer:

  1. het skatepark van beton wordt gebouwd & wordt ontworpen en gebouwd door ervaren skatepark aannemers.
  2. lokale skaters worden betrokken gedurende de planning, de fondsenwerving en het ontwerpproces van het skatepark.
  3. het in een gebied komt te liggen met lage inkomens en / of gebieden met een hoge percentage “moeilijke” jeugd.
  4. er een grote betrokkenheid is bij het project, vooral bij fondsenwerving door lokale skaters en andere groepjes.
  5. er een creatieve mix van street obstakels (rails, ledges, trappen, etc.) en transition (quarterpipes, bowls etc.) is.
  6. skaters en hun ouders geen vrijstellingen hoeven te ondertekenen of bescherming hoeven te dragen.
  7. skaters worden aangemoedigd hun eigen veiligheid en die van anderen te respecteren zonder dat dit leidt tot ‘over-bescherming’.
  8. het park altijd open is overdag, 365 dagen per jaar.
  9. het skatepark geen entreegeld vraagt.tony-hawk-barna demo

Het moge duidelijk zijn, ook mr. Skateboard Tony Hawk heeft zo z’n voorkeuren voor skateparks en wel van beton graag, dank je hartelijk! En natuurlijk gratis en openbaar, en in een achterstandswijk, met veel moeilijke jongeren maar dan wel moeilijke jongeren die georganiseerd zijn en inspraak uitoefenen op de planning, het ontwerp en de fondsenwerving…