Europa’s grootste outdoor skate voorziening is ook een van ’s werelds grootste; met 5600m2 skatelandschap behoort Stockholm sinds zomer 2012 tot de absolute wereldtop voor alles op wieltjes. Er is een enorm transition landschap, een 120 meter lange ditch en een flow sectie voor beginners. De bouw van het transition landschap liep flinke vertraging op vanwege een geknapte waterleiding. Het Highvalley skatepark is nu nog maar voor een ‘klein’ gedeelte gerealiseerd want het wordt in fases opgeleverd. Zo staan er nog een groot streetparcours, een indoor parcours en een beginners gedeelte in de planning.

Europa's grootste skatepark: Highvalley skatepark in Stockholm, Zweden.

Europa’s grootste skatepark: Highvalley skatepark in Stockholm, Zweden.

Bovenaanzicht van Europa's grootste skatepark: het 5600m2 grote Highvalley skatepark in Stockholm, Zweden.

Bovenaanzicht van Europa’s grootste skatepark: het 5600m2 grote Highvalley skatepark in Stockholm, Zweden.