In Denemarken en Zweden wordt al een aantal jaar het ene na het andere mooie skatepark gebouwd. Een groot skatepark is in Scandinavie niet meer aan grote steden voorbehouden, ook in kleine dorpjes kan je soms een prachtig skatepark aantreffen.

In Helsingor, een stadje wat met 46.000 mensen iets kleiner is dan bijvoorbeeld IJmuiden, staat sinds de herfst van 2011 een bloedjemooi groot skatepark. Er is goed over het park nagedacht want er is voor elk wat wils; een groot transition landschap ontworpen door Rune Glifberg en een groot street gedeelte met veel ledges, curbs, banks en rails in alle soorten en maten. Hier en daar hebben ze echte tegels gebruikt wat het street gedeelte nog meer uitstraling geeft. Als skateboarder kan je je dus sowieso goed vermaken in Helsingor maar het park is voor een veel grotere doelgroep bedoeld. Een ‘korte’ opsomming; een overdekt muziekpodium wat in het street parcours is verwerkt, een kinderspeelplaats met allerlei unieke speeltoestellen, hangmatten in de bomen, een restaurant, straatvoetbalveldjes, speakers met muziek door het hele park, graffiti muren en een gedeelte met verschillende buis en balk constructies ontworpen om op te freerunnen…

Hebben ze mooi voor elkaar daar, die Denen!