De mini- en vertramp van de Powell warehouse werden in 1999 verwijderd. Na jaren intensief gebruik in het Nederlandse klimaat waren de twee ramps die nooit voor buitengebruik waren ontworpen helemaal op en aan vervanging toe. Vanwege het grote succes van de skatebanen werd beloofd dat er mooie nieuwe skatebanen voor in de plaats zouden komen. De Deense landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson mocht het Museumplein opnieuw inrichten en het leek de beste man wel mooi om een skatebaan aan  te leggen die transparant zou lijken. Zo’n skatebaan is leuk en aardig maar je moet hem niet hoeven zien natuurlijk! En skaters vragen hoe je zo’n klus klaart dat is natuurlijk ook nergens voor nodig, zoiets bestel je gewoon bij dezelfde leverancier als die je van die mooie stalen zitbankjes levert. Hier kan je het resultaat zien van Sven’s ingeving; een roestvast stalen oververtramp die heen en weer schommelde zodra je erop ging skaten waardoor geen mens er ooit echt gebruik van heeft gemaakt. Tonnetje gemeenschapsgeld weggegooid, oepsie! Na jaren van overleg kwam er eind 2007 toch nog een goede skatebaan op het Museumplein te staan; de Museumplein miniramp combinatie.

Museumplein IJslander

Gemeente Amsterdam zag af van een feestelijke inhuldiging van de skatebaan, het was ze direct duidelijk wat voor een misstap hier was begaan. Dezelfde avond dat de baan was geplaatst gingen een handjevol locals aan de slag met het nog rondslingerende bouwmateriaal en bouwden zij hun eigen skate obstakels waar ze wél op konden skaten! Was nog best een leuke sessie…

zelfbouw museumplein 99